Els principis per la Transició

Aquests principis ens han de permetre poder netejar la brutícia de totes les contaminacions (de l’aire, de l’aigua, de la terra... i dels cors i ments de les persones) i avançar cap un futur millor.

1 – La història viscuda (de la Humanitat), siguin quines siguin les creences sobre l’origen de la persona, és el resultat de la suma de les decisions que fins ara, els nostres avantpassats i nosaltres, hem anat prenent en resposta a les diferents situacions passades. Les decisions futures estan per prendre, per tant el futur està en les nostres mans. Tot el que no s’ha executat encara està pendent de la darrera decisió.

2 – La Regla d’Or: “Fes als altres el que vulguis que et facin a tu i no facis als altres el que no vulguis que et facin a tu”. Aquesta regla és un dels pilars fonamentals de gairebé totes les religions. No hi té cabuda doncs la cultura de la imposició.

3 – Sortir del laberint (de la Història) on estem atrapats al mig d’errors i d’horrors. Totes i tots tenim portes a obrir i portes a tancar per afavorir els canvis que necessitem. Petits canvis i grans canvis. Cadascú segons els seus nivells de responsabilitat.

4 – Fomentar la creativitat de tothom. Tothom ha de poder participar amb llibertat i aportar el millor de si mateix perquè alguna cosa funcioni millor.

5 – Resoldre els conflictes sense violència física ni psíquica. Hem de promoure acords jo guanyo – tu guanyes – tots guanyem. Per això cal parlar, reflexionar i tornar a parlar el que faci falta fins trobar la sol·lució satisfactòria per totes les parts. El passat ja no el podem canviar, el futur el podem intentar crear.

6 – Assumir les responsabilitats. Cadascú les seves, tothom en té, moltes o poques, més grans o més petites. Qui vol ser el primer en liderar ha de ser el primer en servir.

7 – Impulsar el canvi d'Era. L'Era Pre-Global s’ha acabat i hem entrat a l'Era Global però seguim vivint amb l’herència de tots els errors i horrors acumulats del passat. És necessari fer la Transició del canvi d'Era i per això cal construir una barrera entre el passat i el futur que ens permeti avançar plegats el millor possible.

8 – Construir el futur amb un Gran Projecte col·lectiu. Posar en marxa entre totes i tots el projecte més gran de la història: una estructura operativa totalment distribuïda en forma d’arbre d’arbres, formada per milions de nodes interconnectats entre si, que ens afavoreixi la cooperació en la diversitat, el creixement sostenible i la convivència pacífica entre totes les cultures i maneres de ser.

9 – Mantenir un Debat Global obert sobre quines portes hem d’anar obrint i quines hem d’anar tancant, individualment i col·lectiva i a tots nivells per construir aquest projecte divers, sostenible i pacífic.

10 – Visualitzar els nous reptes que esperen a la Humanitat. Units a la memòria dels nostres avantpassats que ja han retornat a la Natura i que creien en un futur millor i assumint la temporalitat de l’existència actual, obrim els ulls i veiem que tenim tot un univers per descobrir, a l'interior i a l'exterior, que ens ha de permetre gaudir i créixer en el coneixement de l'Essència de la Vida.