Transitar en l'àmbit LOCAL/REGIONAL

CREAR NODES PER TRANSITAR LOCALMENT CAP A LA DIVERSITAT, LA SOSTENIBILITAT I LA PAU... 


Impulsar en els pobles, ciutats, barris, regions, etc, processos de transició 


La situació actual és insostenible: mengem aliments produïts a milers de kilòmetres malbaratint petroli i generant CO2 amb el transport, productes químics que malmeten el medi ambient, llavors modificades genèticament, despilfarrament d'energies no renovables... tot plegat són gèrmens d’escassetat, penúries i dependència, que hipotequen el futur a l'empobrir els entorns locals fent-los dependents dels amos del "mercat".

DESCUBRIR NOVES MANERES DE RELACIONAR-NOS I DE CONSUMIR LOCALMENT SABENT QUE ESTEM CONNECTATS AMB EL MÓN


Les iniciatives de "transició", fruit d’aquest despertar col·lectiu que s’està donant... conviden a posar en marxa en barris, pobles, ciutats i regions, nous processos que promoguin l’enriquiment dels entorns locals i vincular les economies a la terra, promovent el no malbaratament consumista, l’ús d’energies renovables, banca ètica, monedes complementàries, etc., i millorant la capacitat de resistència de la població.


És un terreny per explorar, per posar-hi il·lusió i creativitat i els beneficis es poden començar a veure des del moment que se'n comença a parlar, perquè l'autoestima de la gent ho necessita.

Per informar-te més d'aquests temes pots anar a: http://transitem.blogspot.com/



Per reflexionar entorn les portes a obrir i a tancar: LES PORTES DEL TEU POBLE, LES PORTES REGIONALS