Espiral de sinèrgia negativa o positiva?



UN PROBLEMA: L’ESPIRAL DE SINÈRGIA NEGATIVA
Si ens imaginem que entrem en una habitació bruta i plena de porqueria i tenim un paper a la ma... què farem? L’anirem a tirar allà a la paperera? El més segur és que el tirem a terra, incrementant una mica més la porqueria. Amb aquest exemple podem afirmar que la porqueria genera més porqueria, la brutícia més brutícia, el desànim més desànim... La situació actual de la Humanitat ha entrat en una mena d'espiral de sinèrgia negativa, en la que cada vegada hi ha més desànim i brutícia que està alimentant aquest Gran Monstre.

UNA SOL·LUCIÓ: IMPULSAR UNA ESPIRAL DE SINERGIA POSITIVA
En la mesura que siguem capaces totes i tots, d’arreu del Planeta, de totes les creences i cultures, d’entendre que si ens proposem d’anar a “tirar el paper a la paperera” (això vol dir: fer-ho tot, cada vegada més, de manera respectuosa amb la diversitat, la sostenibilitat i la pau) i amb l’ajut de les tecnologies de la comunicació actuals, podrem aconseguir que la espiral de sinèrgia negativa es converteixi en una espiral de sinèrgia positiva. Cada vegada veurem que som més els que volem viure d’una altre manera més sostenible i respectuosa... la imatge del Gran Monstre anirà deixant pas progressivament a la del Gran Arbre de la Pau que creix fort damunt del Planeta, esdevenint una font de benestar i aixopluc per a tothom.

En el preàmbul de la Declaració Universal dels Drets Humans hi trobem aquesta reflexió: “que els drets humans siguin protegits per un règim de Dret per tal que les persones no es vegin forçades al suprem recurs de la revolta contra la tirania i la opressió”. És necessari que ens unim cada vegada més persones de tot el món per denunciar les tiranies i les opressions actuals que ens estan portant al desastre.